Licenţiată în anul 2011 Horticultură, Viticultură, USAMV Cluj
Absolventă a masterului în anul 2013 „Tehnologia Producerii şi Valorificării
Vinurilor Speciale şi a Produselor Secundare”, USAMV Cluj
O parte din studiile masterale au fost efectuate în Ungaria la fabrica
de prelucrare a tescovinei (produs secundar din struguri) şi a fructelor,
în vederea obţinerii rachiurilor şi a vinarsului, Arany Kapu
Doctor în Horticultură din anul 2016, specializările Viticultură
şi Oenologie la USAMV Cluj şi Universitatea din Torino, titlu dobândit
de la ambele universități cu calificativul “Excelent” -
Summa cum laude
Doctoratul s-a desfăşurat în cotutelă cu Universitatea din Torino, în
inima regiunii Piedmont, din Italia, locaţie unde şi-a efectuat cercetările
atât pe soiuri autohtone româneşti, cât şi soiuri italiene Rezultatele
obţinute au fost cuantificate în articole ştiinţifice publicate în
reviste internaţionale cu factor mare de impact
A scris diferite publicații de specialitate oenoviticolă în revistele
Millésime.ro, Vinul.ro, câștigătoare a două burse Erasmus
Din anul 2016 a pus bazele proiectului educațional DWine – Arta Vinului
de la Strugure la Pahar, o serie de cursuri menite a dezvolta cultura vinului
în România
Experiențe în vinificație și viticultură:
2017 Valea Verde, Băgaciu, România
2018 crama Famiglia Olivini, Italia
2019 crama Matthias Gaul, Germania
2020 crama Alira, România
2021 crama Vinea Apoldia, România
2022 crama Edgar Brutler, România
2022 - prezent Cercetător Științific în Horticultură la Universitatea
de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, în cadrul proiectului
VinEye: cartografierea colaborativă a viilor cu roboți autonomi, PN-III-P2-2.1-PED-2021
Cercetarea şi promovarea soiurilor noastre autohtone ne diferenţiază pe
plan internaţional, acestea fiind amprenta culturii şi tradiţiei poporului
român
Delia este o optimistă convinsă, iubeşte natura, are o gândire critică,
adoră călătoriile şi visează să ajungă în cât mai multe regiuni viticole
de pe întregul mapamond